Бесплатна стерилизација и чиповање паса у Лазаревцу

Састанак општинског руководства, ЈКП „Ветерина Београд“ и удружења за заштиту паса са лазаревачке територије одржан је у ГО Лазаревац, а тема је била збрињавање паса луталица, бесплатна стерилизација и чиповање власничких паса.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић истакао је да ће комунална инспекција обилазити домаћинства и проверавати да ли су пси вакцинисани и чиповани. Уколико нису, екипе Зоохигијене бесплатну стерилизацију и чиповање обавиће у Београду, након чега ће пса са свом потребном документацијом вратити власнику. Такође, ЈПКП Лазаревац у сарадњи са представницима цивилног сектора формираће екипе за хитну интервенцију које ће збрињавати псе луталице и покушати да пронађу власнике напуштених паса. Свако пуштање чипованог пса на улицу, без надзора, биће санкционисано казном у износу од 15.000 динара.

Директор ЈКП „Ветерина Београд“ Будимир Грубић нагласио је да је ово предузеће озбиљно схватило проблем напуштених паса у лазаревачкој општини и да ће резултати у наредном периоду бити видљиви.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *