Бесплатна радионица креативног писања за младе

Бесплатна радионица креативног писања за младе Лазаревца реализује се од 12. октобра у сарадњи са лазаревачким Центром за културу и намењена је ученицима виших разреда основних школа и средњошколцима.

Предавач Снежана Марковић, иначе професор српског језика и књижевности, каже да су деца заинтересована и да им није тешко суботом ујутру рано да устану, како би дошла на час. „У почетку је одзив био велики, али на крају се искристалисао неки број деце који имају личну мотивацију да долазе. Родитељи и наставници нису успели да мотивишу ону децу која немају личну потребу да пишу, тако да сада имамо стандарних десет ученика“, истиче Марковићева.

Свој стил у писању жели да пронађе и Ирена Ћуковић, ученица ОШ „Војислав Вока Савић“. „Доста вежбамо, причамо, комуницирамо и развијамо се. Радимо свакакве занимљиве ствари које се не виђају на обичним часовима писања“, прича Ирена. Александра Сапсојевић која такође похађа ову основну школу каже да пише прозу, а да се љубав према писању јавила у трећем разреду.

Радионица креативног писања у Центру за културу Лазаревац трајаће до децембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *