Бели Марковић прославио јубилеј са најмлађим Лајковчанима

У централном вртићу Предшколске установе „Лептирић“ предшколци су свом суграђанину припремили поклоне – цртеже и песме на тему рођендана. Било је ту и више рођенданских торти, како би се сви засладили, а Бели Марковић је гасио и свећице уз помоћ малих пријатеља.

Књижевник, како га Лајковчани зову, причао је малишанима о свом детињству, играма и играчкама које су биле много другачије него данас. Поручио им је да је важно дружити се с књигом. „Веома је важно читати од најмлађег доба, гајити љубав према књизи и писаној речи, без обзира на то што су деца данас окружена таблетима, компјутерима, паметним мобилним телефонима Искрено, не пишем књиге за децу. Заправо, пишем књиге за одрасле који подетиње.“ Ипак, Радован Бели Марковић је обећао да ће кад заврши причу о птици жуни поново доћи у “Лептирић”, да им је прочита.

Идеја је потекла од директорке ПУ „Лептирић“ Миле Митровић. Осим одавања признања Белом Марковићу за допринос српској књижевности и промоцији свог места, циљ је био и да се деца ближе упознају са познатим суграђанином и да им се укаже на значај књижевности и културе.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *