Бајкери у Барошевцу отворили мото сезону за 2022. годину

Освештавањем мотора окупљених бајкера испред цркве Покрова пресвете Богородице у Барошевцу отворена је мото сезона за 2022. годину.

Љубитељи двоточкаша дошли су из целе Србије како би продефиловали од Барошевца, преко Лазаревца, до Лајковца, уз поруку свим возачима да посебно обрате пажњу на мотоциклисте, који су због своје мале масе и великог убрзања често неприметни у саобраћају. Догађај је иницирала Мото асоцијација Србије, на челу са председником Радом Марковићем, домаћин у Барошевцу био је локални мото клуб „Чоканлија“, док је дружење у Лајковцу организовао мото клуб „ТНТ“ који предводи Дејан Живковић.

Скупу је присуствовао и професионални спортски мотоциклиста Драгослав Куле Перишић, вишегодишњи представник Србије на светском „Endurance“ шампионату. Носилац је 12 титула шампиона Југославије, Србије, Балкана, Источне Европе, а осам пута је проглашаван за спортисту године града Аранђеловца. Како сам истиче, осим по бројним наградама, познат је и по 58 прелома добијених током две деценије дуге каријере, а више пута је био животно угрожен.

МК „Чоканлија“ угостио је два путника намерника, Жељка Степановића и Томаса Смугреског, који су дошли из немачког града Штутгарт, прешавши пут дуг скоро 1.300 километара. Жеља им је да упознају српске мото клубове, стекну нова пријатељства, а с обзиром на срдачан дочек домаћина, убеђени су да ће се вратити и следеће године.

Након Барошевца, дружење је настављено у Лајковцу покрај реке Колубаре, где је у кампу организовано дружење, ручак и наступ „L’acustic duo“ бенда. Регионално отварање мото сезоне за 2022. годину на територији наше општине подржали су мото клубови „Колубајкери“, „Опленац“, „Ла Мото“, „Усамљени витез“ и „Lonely riders“.

Централно отварање мото сезоне биће одржано 23. априла у Смедереву.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *