Асфалтирана улица у Шопићу од подвожњака до магистрале

Радови на асфалтирању улице у месној заједници Шопић, која спаја улицу Јанка Стајчића са Ибарском магистралом, приводе се крају, а њих су обишли представници општине Лазаревац.

У ову улицу се дуго није улагало, а један од проблема је и подовожњак испод Барске пруге који ће накнадно бити саниран. „Наиме, у јесењим и зимским месецима постоји озбиљан проблем са водом која се таложи испод подвожњака и онемогућава кретање пешака. То ћемо урадити у врло кратком будућем периоду тако што ћемо решити одводњавање и урадити квалитетан пролаз, како за аутомобиле, тако и за пешаке“, рекао је председник општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Председник Савета МЗ Шопић Зоран Петронијевић истакао је да је ова улица, дужине 450 метара, изузетно фреквентна, посебно недељом када велики број грађана долази на бувљак у непосредној близини. У плану је постављање и два лежећа полицајца.

Петронијевић каже да је у плану да 35 улица са територије МЗ Шопић ускоро добије назив.

Из општине Лазаревац најављују да од овог викенда почињу радови на реконструкцији две раскрснице код ОШ „Дуле Караклајић“ и испод МУП-а, а на возаче се апелује да користе алтернативне правце.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *