Актуелна дешавања у основним школама у Лазаревцу

У основним школама у Лазаревцу у протеклих месец дана било је низ активности.

Екскурзије су почеле да се реализују након дугог периода пандемије, а ђаци су освојили и бројне награде на градским, општинским и државним такмичењима из различитих области.

Ближи се и крај школске године, као и полагање теста мале матуре, па смо тим поводом у разговору са директорима школа и њиховим помоћницима, сумирали актуелна дешавања.

– „Наша школа је била домаћин пет општинских такмичења, одакле су се делегирали за више нивое такмичења“, истиче Ненад Живановић, директор ОШ „Војислав Вока Савић“.

Помоћник директора ОШ „Дуле Караклајић“, осврнуо се на највеће потешкоће са којима се ученици сусрећу на тесту мале матуре.

– „Оно што се и даље уочава као проблем је свакако математика као најтежи тест, с обзиром да су ту показани, не лоши, али лошији резултати од других тестова“, нагласио је Радиша Филиповић.

Упис првака у свим основним школама је у току, а може се обавити и путем eУправе.

– „По упуствима Министарства просвете, 1. априла је кренуо упис, с тим што су родитељи у прилици да користе и платформу еУправа и на тај начин да електронски закажу тестирање свог детета“, рекла је Светлана Новичић, помоћник директора ОШ „Кнез Лазар“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *