Акција Шетамо за здравље “У сусрет јесени” у суботу у Лазаревцу

У организацији Планинарског друштва Вис, а под покровитељством ГО Лазаревац у суботу 10. септембра биће одржана јесења акција „Шетамо за здравље“ под слоганом „У сусрет јесени“.

Овим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су о предстојећој акцији говорили Члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић, председник ПД „Вис“ Верица Васиљевић и координатор активности ПД „Вис“ Благоје Алексић.

Верица Васиљевић и Благоје Алексић испред Планинарског друштва овом приликом су најавили да ће јесења акција „Шетамо за здравље“ у суботу 10. септембра започети као и сваке године окупљањем учесника испред Градске општине Лазаревац у 8 часова, док ће се на шетњу кренути у 9 часова. 

Овог пута за све учеснике на располагању ће бити три стазе: Стаза „Полетарац“ дужине око 6 километара, Стаза „Јуниор“ дужине око 11 километара и Стаза „Лазаревачки видици“ чија је дужина око 16 километара. Како су и организатори најавили стазе су различитих дужина и  пружају могућност за избор учесника.

Основни циљеви ове акције су афирмација шетње као физичке активности, упознавање наших суграђана са активностима које спроводи планинарско друштво Вис, али и испуњење основног циља активна рекреација наших грађана, закључио је члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *