Аероклуб Ваљево – место где свако може постати пилот (ВИДЕО)

Захваљујући ентузијазму и љубави чланова, којих тренутно има нешто више од шездесет, Аероклуб Ваљево на спортском аеродрому „Дивци“ послује од 1933. године. Његову основну делатност чине моторно летење, једриличарство и падобранство, али сви заинтересовани могу да се опробају и у параглајдингу, прикључе се моделарској секцији или похађају „Flight“ школу за обуку пилота.

Ову школу пре 12 година завршила је и Оливера Кнежевић, директор Аероклуба Ваљево, којој је летење хоби. Она истиче да није реч искључиво о мушком спорту или професији и да на обукама увек буде бар једна жена. „Тек када сам почела да летим схватила сам колико је у свету познато и цењено ваздухопловство. Имамо чиме да се похвалимо и надамо се да ће овај аеродром бити препознат као место које треба посетити и придати му значај“, истиче Кнежевић.

Поред авиона и летилица, љубитељима екстремних спортова посебно је занимљив параглајдинг, за шта је такође могуће завршити обуку. Најпознатије полетиште је на Рајцу, где се уједно годишње обави највећи број летова, објашњава пилот параглајдера Милан Павловић.

Више о Аероклубу Ваљево погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *