Тражимо пристојне и кредибилне људе за посланике и одборнике

„Лазаревац је веома специфична средина и тако му треба приступати. У потпуности зависи од Београда од кога је физички удаљен 60 километара, зависи од Рударског басена „Колубара“ чија је дирекција и руководство потпуно измештено у Београд, што свакодневну сарадњу локалне самоуправе и Колубаре, која је овде неопходна, чини готово немогућом.

Већ ове године Лазаревчани ће се суочити са проблемом о коме у протеклих неколико деценија нису могли ни сањати – незапосленост, највећи страх и болест једног друштва. Да подсетимо, да je велики број радника,  Уговоре о раду са Електропривредом Србије потписао на две године.  Више нема запослења на неодређено, нити било какве гаранције. Да је све неизвесно, потврђује и то да ће се после избора потписивати нови Уговори о раду по новој систематизацији. Јавна предузећа у Лазаревцу су препуњена.

Кључно питање: Како се припремамо за блиску будућност? Ћутимо и чекамо јер „добро је док се иде на посао и прима плата“. Систем преоптерећен идејом о плати, негативно се одражава и на оне који „иду да раде и зараде“ .

Неопходно је заузети став усклађен са специфичностима и потребама локалне заједнице и њеног становништва, а не партијских лидера и личних промоција. Данас је партијско запошљавање  у пуној снази, а сутра шта ће бити, када цео систем пукне под притиском?

Да ли сте у предизборним кампањама превише пута чули о „борби за промену Статута Града Београда“, „Враћање ингеренција“, „Враћање новца који одлази у Београд из Лазаревца и како ће се од тог новца развијати овај град чији грађани гутају прашину копова“, „Борби за квалитетнији живот грађана Градске општине Лазаревац“, „Привлачењу страних инвеститора“… ?

Све оне којима је доста најава од којих се апсолутно ништа није остварило, позивамо да се прикључе заједничкој борби за успостављање нормалног друштва једноставно увођењем реда.

Сви који желе да помогну у раду Покрета “Доста је било”, било као чланови или као симпатизери, могу заказати састанак на број: 062/966-11-79. Састанке одржавамо у просторијама на Орашцу, Бранислава Нушића 9.

Такође позивамо и оне који желе да буду контролори на наредним изборима, да нам се јаве, а они који желе да се кадидују за одборнике и посланике могу то учинити преко овог линка:

http://dostajebilo.rs/ukljuci-se/

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *