Скуп подршке Вучићу у Лазаревцу

На скупу су говорили члан председништва СНС и Министар унутрашњих послова Небојша Срефановић, председник СПС  Ивица Дачић, члан Главног одбра и државни секретар у Министарству управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, Министар рударства и енергетике Александар Антић, председник синдиката ЕПС-а Милан Ђорђевић и директор ЕПС-а Милорад Грчић.

У име домаћина, окупљене грађане поздравио је Бојан Стевић рекавши да је поносан што се овакав скуп одржава баш у његовом граду.

„У последње две године сведоци смо безброј километара нових путева, око 55 нових фабрика, подсетићу вас да се две нове велке инвестиције очекују у Лазаревцу са преко 500 нових радних места“, рекао је он.

„Посебна ми и је част што сам данас овде, а обзиром да представљам све запослене у ЕПС-у , утолико је моја дужност већа“, рекао је преседник синдиката ЕПС-а, Милан Ђорђевић Ђокин.

„Ја се бавим синдикалним послом од 1995. године. Господи Вучић ми је у овом мандату девети премијер, како ми синдикалци то кажемо. Имали смо пуно и лепих и ружних и тешких тренутака, али већу сарадњу и подршку нисмо имали, него што је сада имамо од господина Вучића и његове Владе. Желим да подсетим Лазаревчане, рударе и људе из околних општина, када смо 2014. године својим очима гледали пропаст која се зове поплава, сви смо плакали и тужно гледали у реку Колубару која пуни Тамнаву Западно поље. Сви смо тада били исти,  само смо гледали да ли ће се он икада осушити и да ли ћемо наставити да копамо угаљ од кога живимо. Поносно кажем, уз највећу помоћ господина Алексана Вучића успели смо да у рекордном року ослободимо копове Колубаре и да наставимо са копањем и испунимо све задате билансе. Почели смо болан процес реструктуирања и наставићемо га, надам се много безболније уз сарадњу са Владом Репубке Србије, а пре свега на челу са Александом Вучћем“, истакао је Ђорђевић.

Члан Главног одбора СНС и директор ЕПС-а, Милорад Грчић са говорнице се обратио присутнима.

„Колубара, Колубара Метал, Колубра Услуге, Колубара Грађервинар, породилиште, ауто пут …могао бих да набрајам до вечерас. Шта год да сам рекао од овога, или да кажем мир, стабилност, отаџбина, Србија …увек се јавља само један кандидат за председника Републике Србије, а то је наш кандидат, Александар Вучић“, рекао је он.

„Ја данас стојим овде пред вама, бескрајно поносан што сам министар  у Влади, нашим рударима људима који часно и достојанствено хране своје породице радећи најтежи посао у Србији“, истакао је Александар Антић, минстар рударства и енергетике.

„Јако сам поносан што је данас са нама Ђокин, а ту је негде и Пици. Нису они дошли зато што се ми идеолошки слажемо. Дошли су да нас подрже зато што је ова Влада пријатељски настројена према рударима, зато што су Вучићева, моја и врата осталих министара увек отворена за синдикалце, људе из ЕПС-а и рударе, зато што је ва Влада партнер са синдикатом, а не противник  и зато што смо заједно направили много тога и за ЕПС и за рударе“, нагласо је Антић.

„Док је ове Владе, док је Вучића, Дачића, ова Србија ће поштовати рударе. Биће пара и за лечење и за рехабилитацију, биће пристојне плате, правићемо  струју од српског угља, развијаћмо нашу енергетику зато што је то једини начин да развијамо Србију“.

Подпредседник Главнг одбра СНС, члан председништва, подпредседник Владе Србије  и Министар Унутрашњих послова, Небојша Стефановић реако је да је Вучић кренуо у оштар обрачун са криминалом и корупцијом, против оних који су се огрешили о законе  и крали новац.

„Почело је охрабривање држаних органа да раде свој посао, да хапсе криминалце, а не да их чувају на функцијама. Данас нема више недодирљивих, рекао је Стефановић.

На скупу подршке кандидатури за председника Србије, Александру Вучићу, говорио је и Министар спољних послова, први подпредседник Владе Републике Србије и и председник СПС Ивица Дачић који је овом приликом  посебно позвао чланове и симпатизере ове партије да свој глас дају  баш овом кандидату.

Програм су употпунили и фолклорни ансамбл Димитрије Туцовић као и професори музичке школе Марко Тајчевић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *