Шта Лазаревац очекуjе од локалних избора

Локални избори наjвероватниjе десиће се на пролеће и о њима се у Лазаревцу „по кафанама“ за сада доста говори. Формираjу се групе грађана, планираjу се нека удружења, спекулише се разним познатим и непознатим именима да ће за време избора да мраче и облаче.

У суштини jош увек ништа значаjно се не догађа на том пољу (бар не jавно). Док за грађане већ постаjе проблем да се присете коjе све опозиционе странке постоjе, предстоjеће изборе наговештаваjу само актуелни полилтичари коjи су интензивирали своjе активности и поjављивања у медиjима.

Лазаревац jе специфичан, тешко jе овде водити кампању и наћи људима „жицу“, кажу многи коjи су претходних година учествовали у кампањама, било да су остварили добре или мање добре резултате. За политичаре до сада грађани су већином имали jедно питање „Можеш ли мене или неког мог да запослиш у Колубару“, а ако одговор почне било коjом другом речjу осим „може“, пажња тог бирача се аутоматски гаси. Те jе тако та ствар била главни адут на сваким изборима, и уз мало асфалта, водовода, канализациjе, довођења наводних инвеститора,  чинила jе основу изборне камања свих учесника на локалним изборима. Они коjима то ниjе био случаj, прошли су врло неопажено, као и њихови одговори о потенциjалном запослењу у Колубару.

О резултатима избора по готовом послу излишно jе говорити. Данас су околности другачиjе, те таj кец из рукава за Лазаревчане, коjи се односи на радно место у Колубари више нема смисла, нарочито кад директор ЕПС-а, чиjи jе Колубара постала огранак, говори о хиљадама вишка запослених. Баш ће бити интересантно чути нови адут локалних политичара.

jначе, инсаjдерске информациjе из општинских одбора говоре да jе велика потражња за новим, образованим и некомпромитованим људима, коjи би послужили као освежење у до сада већ прилично устаjалим општинским одборима, међу лицима виђеним на сваким изборима, мање више неки у jедноj, неки у више, а неки и за сваке изборе у другоj странци.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *